Help je planten de winter door

Help je planten de winter door

Wanneer je beschikt over een tuin met diverse mooie bloemen en planten, dan vraagt dit om de nodige zorg en aandacht. In Nederland zijn de weersomstandigheden niet altijd even gunstig. Zeker tijdens de winter kunnen bloemen en planten al snel aangetast worden door vorst en vrieskou. Maar ook andere factoren kunnen ervoor zorgen dat je bloemen en planten niet optimaal beschermd worden.

Juist daarom is het belangrijk om je planten op een goede manier de winter door te helpen. Hoe je dat kunt realiseren, kun je hieronder lezen.

Je planten in een tuinhuisje plaatsen

Plaats de planten in je tuinhuisje. Het lijkt misschien een heel simpele tip, maar het kan wel eens heel helpend zijn, zodat je planten ook volgend jaar weer prima kunnen uitbloeien. Snoeien is niet altijd de beste optie om je planten de winter door te helpen. Zeker de zuiderse planten zoals olijfbomen en vijgenbomen en citrusbomen kunnen niet tegen nachtvorst. Zeker niet wanneer deze heel pittig wordt.

Wanneer planten in potten staan, is het een kleine moeite om ze naar binnen te brengen. Heb je planten in de tuin staan en wil je ze liever niet binnen zetten? Kies er dan voor om ze af te dekken met jutedoek, vliesdoek of heidematten.

Koop online een tuinhuisje

Heb je geen tuinhuisje, maar zou je er wel eentje willen aanschaffen? Klik hier voor een bezoek aan de website van tuinhuisjescentrum in Nederland. Hier vind je diverse betaalbare tuinhuisjes in allerlei soorten en maten. Woon je in Belgie, klik dan hier.

Bron foto: www.cordyline-australis.nl

Have your say