Hoe richt je een grote tuin het beste in? tien tips!

Hoe richt je een grote tuin het beste in? tien tips!

Wanneer het mooi weer is wil iedereen zo snel mogelijk het huis uit. Lekker naar buiten in de tuin. Om optimaal te genieten van je tuin is het belangrijk dat je er net zoveel aandacht aan besteed als aan je huis. Hieronder een paar tips van Tuin en Graszoden over hoe je het beste je tuin kan inrichten. Doe je winst met onderstaande tips!

1. Een romantisch wandelpaadje
Een wandelpaadje is een echte aanrader in een grote tuin. Leg een mooi pad aan die door de tuin loopt langs alle mooie romantische plekjes. Kies voor kiezelsteentjes. Daarnaast kan je ook gebruik maken van een border. Dit zorgt voor een natuurlijk geheel. Voeg langs het pad leuke romantische elementen toe en je hebt een echte aanwinst in de tuin.

2. Afscheiding door middel van grote bakken met planten
Daarnaast is het erg mooi om verschillende plekken in de tuin te maken. Om dit te laten slagen is het gebruik van grote bakken een aanrader. Hierdoor kun je een gezellig terras maken maar al met al zorgen de grote bakken voor een uitstraling die rust geeft.

3. Strooi bloemen uit een gebruikte melkfles
Wanneer je beschikt over een groot stuk gazon, kun je iets bijzonders doen door middel van uitgestrooide bloemen. Wanneer je namelijk bloemen strooit over het gazon in een strook, lijkt het net of ze uit een gebruikte melkfles druppelen.

4. Een knusse zitkuil
Een kuil geeft vaak een gevoel van bescherming. Het is daarom leuk om een zitkuil te plaatsen in je tuin. Naast het beschermde gevoel zorgt een zitkuil ook voor een stuk gezelligheid in de tuin. Je kunt zitkuilen in alle soorten en maten aanschaffen. Daarnaast is het voor een groenere uitstraling leuk als je beplanting aanbrengt in de zitkuil.

5. Zand in je achtertuin
Een eigen strand in de achtertuin, wie wil dat nu niet. De kinderen zullen het ook erg op prijs stellen. Het geeft naast wat blije gezichten ook een vakantiegevoel. Lekker je eigen privéstrandje in je tuin. Zeker een goede reden om ‘s avonds een kampvuurtje te maken in je tuin.

6. Een heerlijke groentetuin
Een eigen moestuin is zeker een aanraden in je tuin. Maak een gedeelte van de tuin vrij om daar je eigen groente en fruit te verbouwen. Er zijn vele manieren om de ruimte te benutten. Zelfs in een kleine tuin kun je een moestuin hebben. Kweek je groentes bijvoorbeeld in hangbakken of werk juist de hoogte in.

7. Een mooie natuurlijke vijver
Een mooie vijver in je tuin geeft een rustige uitstraling. Daarnaast is een vijver een bron van leven. Zet er bijvoorbeeld waterlelies in en andere drijfplanten.

8. Schaduw onder de bomen
Bomen zijn ook handig om te plaatsen in een tuin. Ze geven namelijk de mogelijkheid om in de schaduw te zitten tijdens de zonnige dagen. Daarnaast is het leuk om houten vlonders te maken op de grond en fleurige kussen te plaatsen op je stoelen.

9. Maak aparte kleine gedeelten in de tuin
Leg verschillende vakken aan in je tuin en beplant deze met groene beplanting. Dit zorgt voor meer rust en een natuurlijke uitstraling.

10. Een lekkere tuinbank
Voor een leuke extra zithoek is het leuk als je gebruik maakt van een stoere tuinbank van bijvoorbeeld bielshout. Leg er wat kussens om het zitten nog comfortabeler te maken.

Have your say