Tuintaken in de winter

Tuintaken in de winter

In de winter hoef je weinig in de tuin te doen. De groei van planten staat namelijk stil. Echter is het wel belangrijk dat je voor de kou begint de tuin winterklaar maakt.

Bomen en planten

Bomen en planten kun je beschermen tegen de kou. Wanneer het niet winterhard is, dien je het helemaal in te pakken. Dit kun je doen door ze in te pakken met jute, stro, bladeren of bubbeltjesplastic. Verder is het belangrijk de planten te beschermen tegen zware sneeuwval. Dit kan door de bladeren te snoeien en door plantensteunen neer te zetten.

Bollen planten

Wanneer je graag mooie bloemen in de winter en het voorjaar wilt hebben, kun je in de winter bloembollen planten. Dit kan tot uiterlijk de eerste week van december. Het is wel van belang dat de grond niet erg nat is en het niet vriest.

Kranen

Heb je buitenkranen is het belangrijk deze af te sluiten. Laat ze vervolgens helemaal leeg lopen om schade te voorkomen. Ook de tuinslang kun je afkoppelen en leeg laten lopen om de levensduur te verlengen.

Vijver

Belangrijk is om je vijver ijsvrij te houden. Dit kan doormiddel van een luchtpomp of een ijsvrijhouder. Zo komt er nog zuurstof bij het water en kunnen giftige stoffen ontsnappen.

Have your say