Vijf redenen om voor kunstgras te kiezen

Vijf redenen om voor kunstgras te kiezen

kunstgras

Kunstgras wordt de laatste jaren steeds populairder. Voorheen werd het vooral verkocht aan sportvelden en studenten die een hekel hebben aan tuinieren. Tegenwoordig wordt het echter ook steeds vaker in de tuin toegepast. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de kwaliteit de laatste jaren enorm verbeterd is. Door de onnatuurlijke uitstraling was kunstgras altijd al op honderden meters te herkennen. Tegenwoordig ziet kunstgras er echter zo natuurlijk uit dat het amper te onderscheiden is van echt gras. Heb jij nog echt gras in je tuin? Hier zijn vijf redenen waarom je voor kunstgras zou moeten kiezen.

1. Kunstgras is onderhoudsvrij

Als kunstgras eenmaal ligt heeft het amper onderhoud nodig. Je hoeft kunstgras niet te maaien, je hoeft geen onkruid te verwijderen en je hoeft kunstgras niet te bemesten, om te spitten en in te zaaien. Je houdt dus veel meer tijd over om te genieten van je perfecte, groene gazon.

2. Kunstgras is het hele jaar door mooi

Echt gras heeft regelmatig gele, bruine of kale plekken. Soms verkleurd het gras of gaat zonder verklaarbare reden ineens dood en in de winter ziet elk grasveld er troosteloos uit. Als je het gras bovendien niet wekelijks maait wordt er al snel over geroddeld. Daarnaast kun je op kunstgras zonder problemen een loungeset plaatsen. Het gras wordt er niet lelijk van en je hoeft je zware meubels niet te verplaatsen om het gras te kunnen maaien.

3. Veilig en zacht

Een echt grasveld is in de winter keihard. In de lente en de herfst kan het een behoorlijke modderbende worden en in de zomer droogt een grasveld al snel uit. Dit betekend dat een grasveld niet altijd even veilig is om op te spelen. Het gras kan erg glad zijn en je kunt vervelend terecht komen wanneer je valt. Kunstgras daarentegen is altijd veilig en het blijft altijd zacht.

4. Duurzaam

Veel mensen denken dat een normaal grasveld milieuvriendelijk en duurzaam is. We gebruiken echter een heleboel minder duurzame manieren om het grasveld mooi te houden. Denk bijvoorbeeld aan grasmaaien met een motormaaier, onkruidbestrijding met chemische middelen en het gebruik van kunstmest. Zeker de laatste jaren is een kunstgrasveld milieuvriendelijker geworden dan een echt grasveld.

5. Geld besparen

Om de aanschafkosten laag je houden kun je tegen een scherpe prijs kunstgras kopen bij kunstgras-grastapijt.nl. Kunstgras gaat over het algemeen 5 tot 10 jaar mee. Een goede kwaliteit kunstgras gaat zelfs nog veel langer mee. Ondertussen hoef je niks aan het kunstgras te doen. De aanschafkosten van gewoon gras lijkt op het eerste gezicht voordelig, maar omdat een gewoon grasveld veel meer onderhoud nodig heeft lopen de kosten in 10 jaar tijd behoorlijk op. Denk bijvoorbeeld aan kunstmest, onkruidbestrijding, graszaad, een grasmaaier, water om te sproeien, enz. Op de lange termijn ben je met kunstgras dus voordeliger uit. Veel mensen zijn hier echter nog niet van op de hoogte. Ook wordt kunstgras vaak niet als een duurzame oplossing gezien, terwijl kunstgras milieuvriendelijker is dan gewoon gras.

Have your say