Het kiezen van de juiste hagen om uw tuin te omlijsten is een van de belangrijkste beslissingen die u kunt nemen bij het maken van uw tuinontwerp. Er zijn verschillende soorten hagen, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Hoewel sommige hagen geschikt zijn voor elk tuinontwerp, is het belangrijk om de breedte van de hagen te overwegen bij het kiezen van de juiste voor uw tuin.

Het is belangrijk om de breedte van een haag te overwegen als je je tuin wilt omlijsten. U zult waarschijnlijk verschillende hagen nodig hebben, afhankelijk van hoe breed uw tuin is. Sommige hagen kunnen worden getrimd om de breedte aan te passen, terwijl anderen alleen in bepaalde breedtes verkrijgbaar zijn. U moet ook rekening houden met de kosten van het aanplanten van de haag.

Er zijn veel verschillende soorten hagen die breedtes variëren van enkele centimeters tot meer dan twee meter. Sommige soorten hagen, waaronder leibomen, kunnen tot twee meter breed worden. Andere, zoals coniferen, kunnen kleiner zijn. De breedte van de haag hangt af van de soort die u kiest.

U moet ook rekening houden met de vorm van de haag. Sommige hagen, zoals leibomen, kunnen worden getrimd om een ​​specifieke vorm te creëren. Andere, zoals coniferen, hebben al een specifieke vorm. U zult waarschijnlijk verschillende korte en lange stukken nodig hebben om een ​​mooi, evenwichtig patroon te creëren.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de levensduur van uw haag. Sommige soorten hagen, zoals leibomen, kunnen jarenlang meegaan zonder veel onderhoud. Andere, zoals coniferen, hebben meer onderhoud nodig. U moet ervoor zorgen dat u de juiste haag kiest voor de levensduur die u wilt hebben.

De breed

TRADITIONELE HAGEN EN HEGGEN

Het is algemeen bekend dat hagen en heggen een belangrijk onderdeel van de landschapsarchitectuur zijn. Maar wat is het verschil tussen de twee? Hagen en heggen worden vaak verward omdat ze veel gemeenschappelijke eigenschappen hebben, maar er zijn ook verschillen. In dit artikel gaan we de verschillen tussen traditionele hagen en heggen bekijken.

Traditionele hagen zijn meestal dichte bosvormige structuren die worden gebruikt om een ruimte af te bakenen. Ze zijn meestal gemaakt van lokale materialen zoals hout, steen of staal. De meeste traditionele hagen zijn gemaakt van onbehandeld hout, wat betekent dat ze over het algemeen kleiner en lager zijn dan heggen. Ze kunnen worden gebruikt om een ruimte te scheiden, privacy te geven en het landschap te verfraaien.

Heggen, daarentegen, zijn meestal veel hoger en breder dan traditionele hagen. Ze worden meestal gebruikt om een ruimte af te bakenen en privacy te geven. Heggen worden meestal gemaakt van steviger materialen zoals gespleten stammetjes of dikke takken. De meeste heggen zijn gemaakt van behandeld hout en kunnen daardoor veel hogere en bredere structuren vormen dan traditionele hagen.

Het verschil tussen traditionele hagen en heggen is dus grotendeels afhankelijk van de breedte van de verschillende structuren. Bij het bouwen van een houten heg of afscheiding is het belangrijk om de breedte van de heg in gedachten te houden. Traditionele hagen zijn meestal kleiner en lager, terwijl heggen meestal veel hoger en breder zijn.

WINTERGROEN

Wintergroen is een van de meest populaire hagen voor tuinen. Het is een mooie, kleurrijke en vrij gemakkelijk te onderhouden hagensoort. Het is een perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een mooie tuin met een rustige, aangename sfeer.

Wintergroen hagen kunnen in verschillende breedtes worden gekozen. De meeste mensen kiezen voor hagen die 2 tot 3 meter breed zijn. Dit is een goede keuze als u een mooie, rustige en aantrekkelijke omgeving wilt creëren. Maar als u meer privacy wilt of een meer afgesloten gebied wilt hebben, dan kunt u kiezen voor bredere hagen. De breedte van deze hagen kan variëren van 3 tot 6 meter.

Het is belangrijk om rekening te houden met de omgeving waarin u de hagen gaat plaatsen. Als u hagen aanlegt in een kleine tuin, is het beter om te kiezen voor een kleinere breedte. Maar als u in een grotere tuin werkt, kunt u kiezen voor een bredere hagen. Dit zal uw tuin meer ruimte geven om te ademen en te groeien.

Wintergroen hagen zijn gemakkelijk te onderhouden. Ze hebben weinig zorg nodig en zijn zeer duurzaam. Ze zijn ook bestand tegen extreme temperaturen en kunnen vele jaren meegaan. Als u op zoek bent naar een mooie, rustige en aantrekkelijke tuin, dan is wintergroen de perfecte keuze.

WINTERBLOEI

Winterbloei is een belangrijk onderdeel van een goed onderhouden tuin. Er zijn veel verschillende soorten hagen die in de winter bloeien, waardoor u het hele jaar door kunt genieten van uw tuin. Hoewel de meeste soorten hagen bloeien in de lente en zomer, zijn er ook soorten die bloeien tijdens de koudere maanden.

Een van de meest populaire winterbloeiende hagen is de cotoneaster. Deze haag heeft een groot aantal bloeiwijzen die in de winter bloeien en de haag heeft een mooie rode kleur. Deze haag is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een kleurrijke toevoeging aan hun tuin.

Voor mensen die meer geïnteresseerd zijn in lagere hagen, is de laurier een uitstekende keuze. Deze haag bloeit in de winter met witte bloemen die een prachtig contrast vormen met de donkere kleuren van de bladeren. Deze haag is ook zeer geschikt voor het creëren van een mooi privacy scherm.

Beide soorten hagen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes, wat het mogelijk maakt om een haag te creëren die precies bij uw tuin past. Daarnaast zijn er ook vele andere soorten hagen die in de winter bloeien, zoals vuurdoorn, lila kamperfoelie en jasmijn. Er zijn dus veel verschillende hagen die geschikt zijn voor winterbloei.

BLADVERLIEZEND

Bladverliezend is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste haag. Er zijn veel verschillende soorten hagen die bladverliezend of bladbehoudend zijn, en de breedte van elke haag is afhankelijk van deze eigenschap.

Een bladverliezende haag verliest in de herfst en winter het meeste blad. Dit maakt de haag meer winterhard en vereist minder onderhoud. Deze hagen kunnen ook in een smalle ruimte geplant worden, aangezien ze minder ruimte innemen.

Een bladbehoudende haag blijft meer blad houden, maar heeft meer onderhoud nodig. Deze hagen zijn vaak breder, omdat de bladeren meer ruimte innemen.

Het is belangrijk om de juiste haag te kiezen, afhankelijk van de ruimte waar deze geplant wordt en de mate van onderhoud die u wilt doen. Bladverliezende hagen zijn ideaal voor kleine ruimtes, terwijl bladbehoudende hagen beter geschikt zijn voor grote ruimtes waar meer onderhoud nodig is.