Hallo allemaal,

In de tuin hebben veel mensen bomen en planten, zo ook de bijzondere buxus. Een buxus is een mooie en veelzijdige plant die veel tuinliefhebbers kent. Helaas kan het gebeuren dat uw buxus geel en bruin blad krijgt. Wat kan de oorzaak hiervan zijn en hoe kunt u de geel en bruin gekleurde bladeren behandelen?

Er zijn verschillende oorzaken waarom uw buxus geel en bruin blad krijgt. De meest voorkomende oorzaak is een te hoge of te lage luchtvochtigheid. Als de luchtvochtigheid te laag is, verliest de buxus water en krijgt het geel of bruin blad. Ook kunnen er te veel of te weinig mineralen in de grond aanwezig zijn, waardoor de bladeren geel en bruin worden.

Om uw buxus gezond te houden, is het belangrijk dat de luchtvochtigheid goed geregeld is. U kunt dit doen door de plant regelmatig te sproeien met water. Als er te veel mineralen in de grond zitten, kunt u deze verwijderen door de grond te vervangen.

Als uw buxus geel en bruin blad krijgt, kunt u de bladeren behandelen door ze af te knippen. Dit is een goede manier om de gezondheid van de plant te verbeteren. U kunt ook insecticiden gebruiken om insecten te bestrijden die de buxus kunnen schaden. Als laatste kunt u de buxus verpotten in een grond met een goede samenstelling.

Met deze tips kunt u hopelijk uw buxus weer gezond maken. We wensen u veel succes met het behandelen van uw buxus!

SCHIMMEL IN BUXUS

Het is helaas heel gebruikelijk dat buxusplanten schimmel krijgen. Schimmel kan leiden tot geel en bruin blad, wat een schok kan zijn voor mensen die hun buxus verzorgen. Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om de schimmel te bestrijden en je buxus gezond te houden.

Ten eerste is het belangrijk dat je je buxus in een goed geventileerde omgeving plaatst. Zorg ervoor dat de buxus zo veel mogelijk licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Zonlicht kan ervoor zorgen dat de bladeren van je buxus te veel verhitten, wat schimmel kan veroorzaken.

Als je buxus al geel en bruin blad heeft gekregen, is het belangrijk dat je de bladeren verwijdert. Hiermee voorkom je dat de schimmel zich verder verspreid. Je kunt ook een antischimmelmiddel gebruiken om de schimmel te bestrijden.

Het is ook belangrijk dat je je buxus regelmatig besproeit met water. Zorg ervoor dat het water de grond goed doordrenkt, maar zorg er ook voor dat de grond niet te vochtig wordt. Als de bladeren van je buxus te nat worden, kunnen ze schimmel krijgen.

Tot slot is het belangrijk dat je je buxus op de juiste manier verzorgt. Geef je buxus regelmatig voeding en vermijd het gebruik van te veel meststoffen. Zorg er ook voor dat je de bladeren van je buxus regelmatig schoonmaakt, zodat er geen stof of andere verontreinigingen op de bladeren achterblijven.

Als je deze stappen volgt, kun je ervoor zorgen dat je buxus gezond en vrij van schimmel blijft.