Er zijn veel planten die slakken weerstaan ​​omdat ze er niet van eten. Dit zijn planten met een sterk aroma of smaak die slakken afschrikken. Sommige planten kunnen zelfs giftige stoffen afscheiden die slakken doden. Hier zijn enkele van de meest populaire planten die slakken afschrikken:

Lavendel: Lavendel heeft een sterk aroma waar slakken niet van houden. Plant lavendel rond uw tuin om slakken te verdrijven.

– Tagetes (African Marigolds): Tagetes heeft een sterk aroma dat slakken verdrijft. De bloemen van deze plant helpen ook om nuttige insecten aan te trekken die slakken eten.

– Nepeta (Catmint): Nepeta is een mooie plant die veel insecten aantrekt, waaronder slakken. De smaak van de plant is echter te sterk voor slakken om te eten, waardoor ze worden afgeschrikt.

– Salie: Salie heeft een sterk aroma dat slakken afschrikt. Het is een van de meest effectieve manieren om slakken uit uw tuin te verwijderen.

– Citroenmelisse: Citroenmelisse heeft een zure smaak waar slakken niet van houden. De plant is ook ideaal voor het aantrekken van nuttige insecten die slakken eten.

Als u op zoek bent naar manieren om slakken uit uw tuin te verwijderen, proberen deze planten dan eens. Ze helpen om slakken effectief te verdrijven en te voorkomen dat ze blijven terugkomen.

VASTE PLANTEN WAAR SLAKKEN VANAF BLIJVEN

Slakken zijn een van de meest voorkomende tuinplagen die een tuinier kan tegenkomen. Gelukkig zijn er veel planten die slakken tegenhouden! Vaste planten die slakken afstoten, zoals kruiden, bloemen en andere planten, kunnen een goede manier zijn om slakken uit uw tuin te houden.

Kruiden zoals lavendel, tijm, salie en oregano zijn planten die slakken niet lekker vinden. De geur van deze kruiden helpt om slakken weg te houden. Bloemen zoals geraniums en dahlia’s zijn ook veelzijdige planten die slakken vermijden.

Andere vaste planten die slakken afhouden, zijn bladverliezende heesters zoals weigela, viburnum en forsythia. Deze planten hebben stevige, stugge bladeren die de slakken niet lekker vinden. Ook coniferen zoals dennen, sparren en cypressen zijn goede opties om slakken weg te houden.

Als u planten die slakken afstoten in uw tuin plant, helpt dit om de slakkenpopulatie onder controle te houden. Hoewel planten die slakken afstoten nuttig zijn, is het ook belangrijk om andere maatregelen te nemen, zoals het verwijderen van slakkenhanden en het opbergen van voedsel. Als u deze tips volgt, kunt u slakken uit uw tuin houden!

HOSTA’S MET WAT HARDER BLAD, DIE SLAKKEN MEESTAL WEL MET RUST LATEN

Hostas zijn een populair type plant die veel tuinliefhebbers kiezen om toe te voegen aan hun tuin. Ze zijn eenvoudig te verzorgen, bloeien prachtig en zijn ook resistent tegen veel schadelijke insecten. Maar helaas zijn er altijd een paar ‘slimme’ slakken die proberen te profiteren van de smakelijke Hosta-bladeren. Om ervoor te zorgen dat slakken uw Hosta’s niet aantasten, is het belangrijk om wat harder blad te planten.

De hardere bladeren van de Hosta’s helpen om de slakken weg te houden. Slakken houden niet van harde bladeren die moeilijker te knabbelen zijn. Hosta’s met hardere bladeren zijn daarom de beste keuze als je planten wilt hebben die zowel mooi als slakkenbestendig zijn. Ook zullen Hosta’s met hardere bladeren langer bloeien, wat betekent dat je langer van hun pracht kunt genieten.

Het is ook belangrijk om te weten dat slakken enkele Hosta’s met zachtere bladeren ook met rust laten, zolang de planten gezond en sterk zijn. Als je echter twijfelt, is het het beste om Hosta’s met hardere bladeren te planten. Dit vermijdt de kans dat je Hosta’s worden aangetast door slakken.

Hosta’s met hardere bladeren laten slakken meestal met rust, wat betekent dat je Hosta’s veilig en slakkenbestendig zullen zijn. Als je de juiste Hosta’s kiest, zul je langer kunnen genieten van hun prachtige bloei.

SLAKKEN HOUDEN OOK NIET VAN:

We hebben het allemaal meegemaakt: de verwoesting die slakken kunnen aanrichten in tuinen. Maar het is niet alleen de mens die er last van heeft – slakken houden ook niet van bepaalde planten. Er zijn een aantal planten die slakken vermijden, omdat ze er niet van houden of omdat ze er niet van eten.

Een van deze planten is dille. Slakken houden niet van de geur van dille, dus als je deze in je tuin hebt, houden de slakken er ver van af. Ook afrikaantjes en lavendel houden slakken weg omdat ze de geur niet lekker vinden.

Andere planten die slakken niet lekker vinden, zijn peterselie, koriander, munt, citroenmelisse en knoflook. Deze planten zijn allemaal erg aromatisch, waardoor de slakken er wegblijven.

Sommige planten zijn slakkenwerend door hun structuur. Planten met stekelige bladeren, zoals laurier, kunnen slakken afschrikken. Ook planten met een stevige, gladde structuur, zoals goudsbloem en kamille, vermijden slakken.

Als je een tuin hebt, kan het een goed idee zijn om een aantal van deze planten te planten, zodat je slakken kunt vermijden. Zo heb je minder last van de verwoestende gevolgen van slakken in je tuin.

KEUKENKRUIDEN DIE SLAKKEN ABSOLUUT NIET LUSTEN:

Keukenkruiden zijn een geweldige manier om je maaltijden meer smaak te geven. Maar ze kunnen ook een onverwacht voordeel hebben: het houden van slakken op afstand. Slakken zijn een groot probleem voor tuiniers, omdat ze veel schade aan planten kunnen aanrichten. Gelukkig zijn er een aantal keukenkruiden waarvan bekend is dat slakken er absoluut niet van houden.

Neem bijvoorbeeld knoflook. Knoflook heeft een sterk aroma dat slakken absoluut niet lekker vinden. Je kunt dus knoflook in je tuin planten om slakken te weren. Je kunt ook knoflook verwerken in je maaltijden, wat de smaak ten goede komt en je tegelijkertijd beschermt tegen slakken.

Ook bieslook is een keukenkruid dat slakken absoluut niet lekker vinden. Je kunt bieslook direct in je tuin planten, wat een natuurlijk afweermiddel tegen slakken is. Bieslook is ook een geweldige smaakmaker voor allerlei soorten maaltijden.

Komijn is ook een handige keukenkruid tegen slakken. Het heeft een sterk aroma dat slakken absoluut niet lekker vinden. Komijn is tevens een heerlijke smaakmaker voor allerlei soorten maaltijden. Je kunt komijn verwerken in je maaltijden of je kunt het direct in je tuin planten om slakken te weren.

Tot slot is er laurier. Laurier heeft een sterk aroma en slakken houden er absoluut niet van. Je kunt laurier verwerken in je maaltijden om je te beschermen tegen slakken, of je kunt het direct in je tuin planten om slakken te weren.

Als je slakken in je tuin hebt, is het gebruik van keukenkruiden een geweldige manier om ze te weren. Door knoflook, bieslook, komijn en laurier in je tuin te planten of in je maaltijden te verwerken, kun je je beschermen tegen de schade die slakken kunnen aanrichten.