Het jaar 2020 is een bijzonder jaar geweest voor velen van ons. Niet alleen heeft het jaar ons geleerd dat we veel meer tijd binnenshuis doorbrengen, het heeft ook een aantal trends en ideeën geïntroduceerd voor onze tuinen. Van het creëren van meer rust en het toevoegen van kleur tot het gebruik van natuurlijke materialen, hier zijn enkele van de meest populaire tuintrends voor 2020.

1. Natuurlijke materialen: Natuurlijke materialen zoals hout, steen en planten worden steeds populairder in tuinen. Deze materialen voegen een natuurlijke uitstraling toe aan elke tuin en zijn gemakkelijk te integreren met bestaande tuinontwerpen.

2. Rustige kleuren: Een van de meest populaire trends voor tuinen in 2020 is het gebruik van rustige, neutrale kleuren. Denk aan het gebruik van wit, grijs, beige en andere pasteltinten. Deze kleuren creëren een serene sfeer en geven de tuin een rustige uitstraling.

3. Groene planten: Groene planten zoals klimop, kruiden en bloemen zijn een must-have voor tuinen in 2020. Planten voegen kleur en leven toe aan elke tuin en zorgen voor meer privacy.

4. Buitenkeuken: Een buitenkeuken is een geweldig idee voor elke tuin. U kunt een klein en eenvoudige buitenkeuken bouwen met een paar basis items zoals een barbecue, oven of zelfs een pizzamaker.

5. Verlichting: Verlichting is een belangrijk onderdeel van elke tuinontwerp. Met een goede verlichting kunt u de tuin ’s nachts veranderen in een magische plek. Kies voor kleurrijke lampen of kies voor subtiele verlichting om de tuin ’s nachts te verlichten.

Deze tuintrends zijn slechts een paar van de vele trends die in 2020 populair zijn geworden. Kijk rond en ontdek welke trends voor jouw tuin geschikt z

ALLES NATUURLIJKER

In 2020 zijn er verschillende tuintrends waar je uit kunt kiezen, maar één ding staat bovenaan: Alles natuuurlijker. Deze trend draait om het creëren van een tuin met meer natuurlijke elementen, zoals meer planten en bloemen, minder gebruik van chemische bestrijding, het gebruik van lokaal verkregen materialen en het verminderen van het gebruik van kunstmatige materialen zoals plastic.

Het is een populaire trend geworden om tuinen aan te leggen met meer natuurlijke elementen, omdat het een rustgevende en aangename omgeving creëert waar mensen in kunnen ontspannen. Het geeft ook een kans om de biodiversiteit te verhogen door meer insecten, vogels, amfibieën en andere dieren en planten aan te trekken.

Een ander voordeel van het maken van een tuin met meer natuurlijke elementen is dat het je tuin duurzamer maakt. Door het gebruik van lokale materialen, zoals bomen, struiken, bloemen, grond en compost, kun je de hoeveelheid afval en vervuiling die je produceert verminderen. Het gebruik van biologische bestrijding, zoals de introductie van nuttige insecten, helpt ook bij het verminderen van het gebruik van schadelijke pesticiden.

Als je je tuin wilt veranderen om meer natuurlijke elementen toe te voegen, kun je beginnen met het invoeren van meer wilde bloemen, heesters, bomen en struiken in plaats van alleen maar gazon. Je kunt ook een vijver of een waterpartij toevoegen om meer dieren en planten aan te trekken. Je kunt ook het gebruik van chemische bestrijding verminderen en biologische bestrijding gebruiken om schadelijke insecten te bestrijden.

Met deze tips kun je je tuin meer natuurlijker maken en ervoor zorgen dat je tuin een rustige en aangename omgeving is.

VOORSORTEREN OP HET KLIMAAT

2020 is een jaar van verandering. Het klimaat is één van de grootste thema’s van het jaar en tuinontwerp is geen uitzondering. Tuinontwerpers staan voor de uitdaging om hun klanten te helpen de tuin te creëren waarin ze hun hart durven volgen. Een van de beste manieren om dit te doen, is door de tuin te “voorsorteren op het klimaat”.

Voorsorteren op het klimaat betekent dat tuinontwerpers hun tuinontwerpen zo ontwerpen dat ze geschikt zijn voor de lokale klimaatomstandigheden. Door deze aanpak zullen de tuinen langer meegaan en minder onderhoud vereisen. Bovendien zorgt het ervoor dat de tuinen in de buurt harmonieus zullen zijn met de omgeving.

Een manier om dit te doen is door gebruik te maken van lokale planten die geschikt zijn voor het klimaat. Door het kiezen van planten die in het gebied hebben geleefd, zullen de tuinen veerkrachtiger zijn en goed aansluiten op de natuurlijke omgeving. Andere manieren om voorsorteren op het klimaat te bereiken, zijn het gebruik van duurzame materialen, energiebesparende technologie en waterbesparende tuinontwerpen.

Tegenwoordig zijn er veel opties om tuinontwerp te voorsorteren op het klimaat. Door te kiezen voor lokale planten, duurzame materialen en waterbesparende strategieën, kunnen tuinontwerpers ervoor zorgen dat hun tuinontwerpen meegaan met de veranderende klimaatomstandigheden. Als tuinontwerpers deze verantwoordelijkheid nemen, zullen ze een duurzame tuin creëren die geschikt is voor de lokale omgeving.

GEMAK VOOR ALLES

Gemak voor alles is een trend die in 2020 steeds meer voet aan de grond krijgt. Gemak voor alles betekent dat u uw tuin zo eenvoudig mogelijk wilt houden. U wilt een tuin die mooi is, maar ook eenvoudig te onderhouden is. Of het nu gaat om een bloemenperk, een strakke bestrating of een betegelde patio, de trend is om de tuin zo eenvoudig mogelijk te houden.

De meest populaire manier om gemak voor alles toe te passen is het gebruik van bestrating. Bestrating zorgt voor een strakke, moderne look die gemakkelijk te onderhouden is. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor verschillende kleuren bestrating om uw tuin wat meer kleur te geven.

Een andere manier om gemak voor alles toe te passen is door gebruik te maken van betegeling. Betegeling is een veelzijdige manier om een tuin een strakke uitstraling te geven. U kunt kiezen voor verschillende kleuren en texturen om een unieke look te creëren.

Een laatste manier om gemak voor alles toe te passen is door gebruik te maken van bloemenperken. Bloemenperken zijn een mooie manier om kleur en leven in uw tuin te brengen. U kunt kiezen voor verschillende bloemen en planten om een unieke look te creëren.

Gemak voor alles is een trend die in 2020 steeds meer voet aan de grond krijgt. Met deze trend kunt u een tuin creëren die mooi en eenvoudig te onderhouden is. Door gebruik te maken van bestrating, betegeling en bloemenperken kunt u een unieke tuin creëren die gemakkelijk te onderhouden is.

DUURZAAM MOOI

DUURZAAM MOOI, een van de grote tuintrends van 2020 is duurzaamheid. Er is de laatste tijd veel aandacht voor duurzaamheid en hoe we onze levensstijl kunnen veranderen om zo de milieu-impact te verminderen.

Met deze trend komt ook een opkomende trend voor duurzaam mooi, waarbij duurzaamheid en esthetiek samenkomen. Met deze trend worden tuinen ontworpen die niet alleen mooi zijn, maar ook duurzaam.

Duurzaam mooi betekent dat je je tuin zo duurzaam mogelijk ontwerpt, terwijl je rekening houdt met esthetiek. Dit betekent bijvoorbeeld dat er wordt gebruikgemaakt van meer hernieuwbare materiaalsoorten, zoals buxus en cederhout, in plaats van tropisch hardhout. Ook kunnen er meer planten en bloemen worden gebruikt, die minder water nodig hebben.

Het is ook belangrijk om te zorgen dat de tuin zo duurzaam mogelijk wordt ingericht. Voorbeelden zijn het gebruik van regentonnen, zonnepanelen, waterzuivering en een composthoop. Al deze dingen helpen bij het verminderen van je milieu-impact.

Duurzaam mooi is een trend die steeds meer aandacht krijgt. Het is een manier om je tuin te ontwerpen die niet alleen mooi is, maar ook duurzaam. Door rekening te houden met duurzaamheid en esthetiek, kun je een tuin creëren die er goed uitziet en tegelijkertijd een lagere milieu-impact heeft.